به گزارش بازداشت به نقل از گوناز صفیه قره باغی فعال حقوق زبان و فعال مدنی ترک آذربایجانی امروز یکشنبه 15 مرداد 1396 شمسی به دادسرای عمومی و انقلاب زنجان احضار شد.
خانم قره باغی امروز برای ادای توضیحات و دفاع از اتهامات انتسابی "تبلیغ علیه نظام، تشویش اذهان عمومی، نشر اکاذیب، شایعه پراکنی و حمایت از جریان فتنه" به شعبهی چهار بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب زنجان احضار شده بود.
خانم قره باغی در صفحه اینستاگرام با بیان اینکه پس از بازجویی با قرار وثیقه 80 میلیون تومانی موقتا آزاد شده است، چگونگی جلسه دادگاه را به شرح زیر توضیح داده است:
"صبح امروز برای ادای توضیح و دفاع از اتهامات انتسابی "تبلیغ علیه نظام، تشویش اذهان عمومی، نشر اکاذیب، شایعه پراکنی و حمایت از جریان فتنه" در شعبهی چهار بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب زنجان حاضر شدم. این حضور در پی احضاریهای بود که سهشنبهی هفتهی گذشته دریافت کردم. پس از چند ساعت بازپرسی با قرار وثیقه هشتاد میلیون تومانی و در واپسین دقایق اداری آزاد شدم.
گوشی، لپتاپ و برخی از مدارک خود را هفتهی گذشته تحویل گرفتم. محفظهی باتری لپتاپ شکسته است. همه اسناد و مدارک مربوط به موسسه غیر دولتی "ترانه" که سالها پیش در زنجان با مجوز رسمی وزارت کشور و در زمینهی زنان فعالیت میکرد، ضبط شده است."
صبح روز دوشنبه 26 تیرماه 1396 شمسی، صفیه قرهباغی به هنگام خروج از منزل توسط ماموران اداره اطلاعات زنجان بازداشت شده بود و پس از 24 ساعت بازداشت موقتا آزاد و پرونده این فعال حقوق زنان در دادگاه انقلاب زنجان مراحل دادرسی خود را سپری می کند.
روزبه سعادتی، همسر صفیه قره باغی با اعلام این خبر، در صفحه فیسبوکش نوشته بود: چند ساعت پس از دستگیری، سه مامور برای بازرسی منزل آمدند. صفیه هم همراه آنها بود. خانه را بازرسی کردند و لپتاپ، چندین دفتر، کتاب و مدارک شخصی را با خود بردند.
صفیه قرهباغی، اهل زنجان از فعالین ترک آذربایجانی، پژوهشگر و فعال در حوزه حقوق زنان می باشد.
روزبه سعادتی همسر صفیه نیز اهل میانه، وبلاگ نویس و از فعالین مدنی آذربایجان می باشد که در سال های گذشته چندین بار توسط ماموران اداره اطلاعات ایران دستگیر و زندانی شده است.