از فوت یک زن باردار تا زندانیان و فضای مجازی در نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه
به گزارش بازداشت به نقل از هرانا غلامحسین محسنی اژه ای، سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری خود با بررسی مسائل مرتبط با قوه قضائیه به تشریح رویدادهای اخیر مرتبط با این قوه پرداخت.
غلامحسین محسنی اژه ای، سخنگوی قوه قضائیه امروز در نشست خبری خود و در پاسخ به سوالات خبرنگاران در ارتباط با موضوعات مختلفی چون فوت یک زن باردار در کرج، مشکلات خانواده زندانیان، اعتصاب غذای محمود بهشتی، قطع وسایل گرمایشی در اوین، کنترل محتوای مجرمانه در فضای مجازی و حکم جیسون رضائیان مطالبی را بیان کرد.
گزارش سخنان سخنگوی قوه قضائیه را در زیر میخوانید:
توضیحهای پرونده فوت خانم باردار در کرج
سخنگوی قوهقضاییه در خصوص پرونده مربوط به فوت یک خانم باردار به همراه فرزندش در یکی از بیمارستانهای کرج گفت: دو ماه پیش خانم بارداری به بیمارستان مراجعه میکند که اول وی را پذیرش میکنند٬ بعد ادعا میشود وی به دلایلی باید به بیمارستان دیگری منتقل شود. نهایتا این خانم خارج از بیمارستان اولیه فوت میکند. هم اکنون پرونده تشکیل شده و در حال رسیدگی است٬ اما پزشکی قانونی و نظام پزشکی باید نظر بدهند تا مشخص علت فوت چیست و آیا بیمارستان مربوطه همه وظایف پزشکی خود را انجام داده یا قصوری صورت گرفته است.
مشکلات خانوادههای زندانیان
معاون اول قوهقضاییه در مورد مشکلات خانوادههای زندانیان گفت: نفس به زندان رفتن به حیثیت افراد و خانوادههای آنها لطمه میزند٬ اما خود زندانی باعث این اتفاق شده است. از طرفی امرار معاش خانواده کسانی که مشکلات مالی پیدا میکنند٬ با مشکل مواجه میشود و قوهقضاییه هم نمیتواند معاش آنها را کاملا تامین کند. در صورتی که این امکان وجود داشته باشد برخی از آنها تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی قرار میگیرند٬ اما این کفاف همه خانواده زندانیان را نمیدهد٬ برای همین انجمن حمایت از زندانیان وجود دارد با این حال باز هم مجرم زمان ارتکاب جرم باید عواقب آن را نیز در نظر بگیرد.
وی گفت: “قوهقضاییه به همراه کمیته امداد، سازمان بهزیستی و برخی خیران در حد توان به فکر خانوادههای زندانیان است٬ اما نباید به گونهای هم با شد که زندانی فکر کند میتواند جرمی را مرتکب شود و دیگران معیشت خانواده او را تامین کنند”.
اعتصاب غذای محمود بهشتی
در ادامه خبرنگاری در مورد اعتصاب غذای محمود بهشتی از اعضای کانون صنفی معلمان پرسید و گفت که وی نسبت به اینکه دادگاه او در ۵ دقیقه برگزار کردهاند و حکم را صادر شده اعتراض دارد٬ که محسنیاژهای در این خصوص گفت: این مطلب صحیح نیست اصلا در ۵ دقیقه امکان صحبت و صورت جلسه دادگاه وجود ندارد اگر هم اعتراضی و جود داشته باشد٬ مسیر کاملا مشخص است. در مواردی که حکم قطعی نباشد مرجع تجدید نظر مشخص شده است در این مورد هم حکم هنوز قطعی نشده.
سخنگوی قوهقضاییه افزود: “اگر مرجع تجدید نظر حکم را خلاف بداند آن را نقض میکند یا دستور به رفع نقص آن میدهد در مواردی خاص هم اگر حکم قطعی شده باشد٬ درخواست اعاده دادرسی پیشبینی شده است. همچنین درخواست رسیدگی فوقالعاده هم در برخی موارد وجود دارد٬ بنابراین نمیتوان گفت فردی محاکمه شده و همه این مسیرها را طی کرده است٬ اما باز هم معتقد است حق با اوست”.
وی گفت: “هر کسی به هر دلیلی اعتصاب غذا کند٬ سازمان زندانها وظیفه دارد با او یا با خانواده وی یا با وکیلش صحبت کند. اگر هم نیاز به اقدامات پزشکی باشد انجام خواهد شد. این متهم هم از دیگران مستثنی نیست و اگر اعتراضی دارد میتواند آن را از مجرای قانونی پیگیری کند”.
دلیل قطع وسایل گرمایشی در زندان اوین
محسنی اژهای در مورد قطع وسایل گرمایشی در زندان اوین گفت: “زندان هم جدا از دیگر قسمتهای کشور نیست و ممکن است این اتفاقها در هر جایی رخ دهد و اشکال جزیی و قطع وسایل گرمایشی اتفاق بیفتد٬ اما اطمینان داریم توجه به وسایل گرمایشی و برودتی در زندانهای ایران از بسیاری از کارخانهها و بیمارستانها بیشتر است٬ اما اگر قرار باشد این اتفاقها به صفر برسد٬ نیازمند تصویب بودجه هنگفت برای سازمان زندانها هستیم”.
وی تاکید کرد: “به جز سازمان زندانها سازمان بازرسی کل کشور نیز در این مسائل نظارت دارد”.
کنترل محتوای مجرمانه در فضای مجازی
سخنگوی قوهقضاییه در مورد کنترل محتوای مجرمانه در فضای مجازی گفت: “استفاده از شبکههای اجتماعی یک بحث است. ما هم معتقدیم باید از شبکههای مجازی استفاده بهینه صورت گیرد. ما نمیگوییم همه شبکههای اجتماعی باید مسدود شود. استفاده از آنها باید بهینه باشد و اگر میخواهیم از این طریق ضربه امنیتی، سیاسی و اخلاقی نخوریم٬ باید تلاش کنیم زیرساختهای فضای مجازی را بومی کنیم و تا زمانی که این زیرساختها بومی نیست٬ متضرر خواهیم شد”.
وی افزود: “رهبری نیز در تشکیل شورای عالی فضای مجازی به ایجاد زیرساختهای بومی عنایت داشتند اما متاسفانه در این زمینه آنگونه که باید حق مطلب را ادا نکردهایم. ما سرمایههای خوبی برای بومیسازی فضای مجازی در اختیار داریم٬ اما متاسفانه در این زمینه اقدام جدی صورت نگرفته است”.
محسنیاژهای گفت: “بخش دیگر این است که آیا با فیلتر کردن مشکل حل میشود؟ آیا بعد از آن فیلتر شکن نمیزنند؟ آیا میتوان همه چیز را مسدود کرد و مردم را در استفاده صحیح از فضای مجازی محدود کرد. معلوم است که نمیتوان٬ اما نمیتوانیم صرف اینکه این کار شدنی نیست٬ دست روی دست بگذاریم و بگوییم چون فیلترشکن ایجاد میشود٬ پس ما نباید کاری کنیم”.
وی خاطرنشان کرد: “ما از وزارت ارتباطات هم خواستیم که این موضوع را مدیریت کند آنها هم قول دادند درست است در این زمینه تلاشهای زیادی شد٬ اما تلاشهای بیشتری لازم است و من هم دراین زمینه گله دارم چراکه از این طریق خطرهای گوناگونی متوجه کشور خواهد شد و اگر آن را کنترل و مدیریت نکنیم٬ حتما آسیب میبینیم”.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: “مسائل امنیت مردم تنها منفجر شدن یک محل نیست٬ بلکه امنیت روانی مردم هم مهم است. گاهی هر روز شایعه ایجاد میشود و همه نگران و دلواپس میشوند٬ باید بگویم دلواپسی خوب است و هر آدم غیرتمندی دلواپس است و آدمهای بیرگ هستند که دلواپس نیستند”.
وی تاکید کرد: “در این زمینه شورای عالی فضای مجازی در حدی که شایسته است کار نکرده و از لحاظ فنی هم کار دست قوه قضاییه نیست٬ اقدامات کارگروه تعیین شده مانع از اقدامات دادستانی نمیشود٬ برای همین هر جا لازم باشد ما اقدام خواهیم کرد”.
حکم جیسون رضاییان صادر شده اما هنوز ابلاغ نشده است
سخنگوی قوهقضاییه در مورد حکم جیسون رضاییان گفت: “باید از دادگاه پرسید که چرا این حکم که صادر شده هنوز ابلاغ نشده است٬ اما من همچنان از گفتن جزئیات آن معذورم”.